Activitats / Activitats Previstes / XVIIIè Seminari de romànic: El romànic en el context pirinenc, un viatge d'anada i tornada

Activitats Previstes

SETEMBRE

16 de setembre 2023

Escape room

ABRIL

23 d'abril de 2023

Visita a la Col·legiata de Santa Maria de Besalú

GENER

28 de gener de 2023

Assemblea general extraordinària

XVIIIè Seminari de romànic: El romànic en el context pirinenc, un viatge d'anada i tornada

Enguany creuem els Pirineus per celebrar el XVIIIè Seminari de romànic. Es celebrarà els dies 6 i 7 de juliol al municipi francès Arles-sur-Tech, vila agermanada amb Besalú.

Dies: 6 de juliol

Lloc: Arles-sur-Tech

Programa: Dissabte 6 de juliol de 2019 CONFERÈNCIES A ARLES (sala de la Crypte, abadia de Santa Maria d’Arles) 9.45 h Benvinguda i inauguració 10.00 h El «primer art romànic» segons Puig i Cadafalch: una mirada a la diòcesi d’Elna, a càrrec d'Oliver Poisson (Conservateur général du Patrimoine). 11.00 h Marededéus medievals de la Catalunya Nord, cap a un nou corpus d'obres, a càrrec de Guillem Dalmau (Centre de Conservation et de Restauration du Patrimoine-Conseil Départemental des Pyrénées Orientales, Perpinyà). DINAR 14.30 h El portal de Santa Maria de Costoja: exemple paradigmàtic de la transferència artística al Pirineu català, a càrrec de Jordi Camps  (Museu Nacional d’Art de Catalunya). 15.30 h L'obra de l'escultor Ramon de Bianya, a càrrec de Carles Sánchez (UAB-Museu de Terrassa). Visita al monestir de Santa Maria d’Arles (17 h) Diumenge 7 de juliol de 2019 10.30 h Visita al conjunt pictòric de Sant Martí de Fenollar (Maureillas-las-Illas) Els coordinadors seran en Jordi Camps (Museu Nacional) i en Carles Sánchez (UAB-Museu de Terrassa).   Inscripcions i informació: info@amicsdebesalu.cat Preus de les visites Socis de l’entitat: gratuït No socis: 4€ un dia, 6€ els dos dies Assistència a les conferències: lliure accés Dinar dissabte Menú tancat a restaurant d’Arles. Preu socis 22€ / No socis 25€ Cal reserva prèvia abans del 23 de juny. Sopar i allotjament 45,60€ per persona en habitació doble i en règim de mitja pensió (sopar de dissabte i esmorzar de diumenge). Si es vol habitació individual hi ha un suplement de 24€. Cal reserva prèvia abans del 9 de juny. Reserves La reserva del dinar i l’allotjament es farà efectiva amb el pagament dels imports al número de compte bancari: ES03 0182 0885 9702 0850 2969 (BBVA). Cal especificar el nom de l’assistent. Transport Cadascú ha de gestionar el seu propi transport. Tanmateix, si algú no disposa de cotxe, ens pot escriure i li buscarem una solució.